U heeft geen producten in uw winkelwagen.

F.A.Q.

Is de HCG Oral kuur hetzelfde als andere HCG kuren?

Net zoals andere HCG kuren is ook HCG Oral een nieuwe, verbeterde hormoonvrije versie van het klassieke HCG dieet dat verder werkt volgens de theorieën en richtlijnen van het klassieke HCG dieet.

Heb ik een recept nodig om te kunnen bestellen?

Nee, HCG Oral is geen medicijn. U heeft dan ook geen recept nodig.

Wat is de levertijd van HCG Oral?

Na ontvangst van uw betaling ontvangt u uw bestelling binnen 5 werkdagen (bij levering binnen Nederland). Wereldwijde levering vindt plaats binnen circa 10 werkdagen.

Zijn er bijwerkingen bij het gebruik van HCG Oral?

Nee, er zijn geen bijwerkingen bekend bij het gebruik van HCG Oral.

Kan ik de HCG Oral kuur verlengen?

Wanneer meer gewichtsverlies nodig is, kunt u ervoor kiezen om 2 kuren direct achter elkaar te volgen.
Meer dan 2 kuren direct achter elkaar volgen wordt afgeraden aangezien er dan een immuniteit ontstaat voor de HCG Oral oplossing. Een derde (en eventueel aansluitende vierde) kuur kan gevolgd worden na een rustperiode van 6 weken.

Ik ben al op mijn streefgewicht. Kan ik gewoon stoppen met de HCG Oral kuur?

Wanneer u uw beoogde gewicht al bereikt heeft voor het einde van de kuur kunt u het dieet aanpassen door de hoeveelheden te verhogen. Blijf echter wel de HCG Oral oplossing innemen en eet ook alleen voedingsmiddelen die onderdeel uitmaken van het dieet.
Stopt u eerder met de HCG Oral oplossing dan heeft u meer kans dat het verloren gewicht weer terugkomt.

Waarom vitamine B12?

Vitamine B12 (Cobalamine) zorgt voor de opname van ijzer door het lichaam en is betrokken bij de vorming van rode bloedcellen. Een tekort aan deze vitamine kan lijden tot bloedarmoede. Vitamine B12 zorgt ook voor een goede werking van het zenuwstelsel en is betrokken bij het aminozuur metabolisme. Inname van vitamine B12 verbetert het geheugen en de concentratie, geeft meer energie en beschermt tegen allergenen en giftige elementen.

Waarom moet je vet eten tijdens de eerste dagen van de dieetfase?

Dit is bedoeld om de stofwisseling te activeren.

Waarom moet je direct je handen wassen als je aan vet van vlees hebt gezeten?

Vetten kunnen door de huid in het lichaam worden opgenomen. Dat vertraagt de afbraak van het opgeslagen vet in het lichaam.

Waarom mag ik geen normale dagcrème gebruiken tijdens het gebruik van de HCG Oral oplossing?

Dagcrème bevat doorgaans vet of olieën. Als u tijdens de kuur vet op uw huid aanbrengt, op welke wijze dan ook, vertraagt dit de afbraak van het opgeslagen vet in uw lichaam. Een goed alternatief is Vaseline of Aloë Vera.

Mag ik de zonnebank gebruiken tijdens de HCG Oral kuur?

Omdat zonnebrandcrème tijdens de HCG Oral kuur niet gebruikt kan worden raden wij het gebruik van de zonnebank af.

Ik heb last van een hongergevoel tijdens de HCG Oral kuur. Wat kan ik doen?

In de eerste week kunt u nog een hongergevoel hebben. Dit gebeurt met name bij personen waar de vetafbraak nog niet op gang is gekomen. Zodra de vetafbraak op gang komt vermindert dit hongergevoel. Houdt dus vol, drink voldoende (water) en neem eventueel een extra appel. Zorg verder voor afleiding, voldoende beweging en frisse lucht.

Ik heb last van hoofdpijn.

Hoofdpijn treedt met name op doordat afvalstoffen niet snel genoeg door de lever worden afgebroken. U kunt artisjokken eten, citroenmelissethee drinken of een pijnstiller innemen.

Ik heb de volgende klachten:

  • beven
  • transpireren
  • lichtheid in het hoofd
  • knikkende knieën

Wat kan ik hieraan doen?

Vooral aan het begin van de HCG Oral kuur kunnen deze klachten optreden. Deze kunnen ontstaan door een te lage suikerspiegel. Het lichaam breekt het glycogeen iets te langzaam af, waardoor de suikerspiegel niet op tijd op het jusite niveau komt. Verdeel de maaltijden goed over de dag. Wanneer dit niet voldoende werkt kunt u tijdelijk een extra plakje rosbief, een soepstengel of een appel eten.

Ik heb last van obstipatie. Wat kan ik hieraan doen?

Tijdens de kuur treedt er soms obstipatie op. Vaak helpt het om meer te drinken. U kunt ook proberen meer bladgroenten te eten. Gemiddeld heeft u overigens minder vaak ontlasting tijdens de HCG Oral kuur; eenmaal per 3 dagen is normaal.

Mijn gewicht neemt niet verder af.

Bij de zogenaamde "plateauvorming" (deze komt vaak midden in de behandeling voor) verliest u gedurende enkele dagen niet of nauwelijks gewicht. Dit komt vaker voor en is niks om u zorgen over te maken. Vaak heeft u hiervoor al meer gewicht verloren dan verwacht, of gaat het juist na dit plateau harder. Tijdens dit plateau houdt u vaak meer vocht vast.
LET OP! Minder drinken wordt ten sterkste afgeraden. Het is nutteloos en kan zelfs schadelijk zijn!

Ik heb een schildklierafwijking, kan ik dan toch de HCG Oral kuur volgen?

Het hebben van een schildkleirafwijking is geen reden om de HCG Oral kuur niet te kunnen volgen. U valt wellicht iets minder af dan iemand zonder deze afwijking.

Ik heb suikerziekte (diabetes 2). Kan ik de HCG Oral kuur volgen?

Ook voor mensen met diabetes 2 is de HCG Oral kuur te volgen. U zult echter wel, in overleg met uw behandelend arts, uw insuline dosering moeten aanpassen aangezien u geen suikers en koolhydraten binnenkrijgt tijdens de kuur.